Aké hračky sú vhodné pre bábätko?

Približne už na konci druhého mesiaca reaguje bábätko viditeľne na zvukové a vizuálne podnety. Stimulujte jeho zrak, sluch a hmat. Dbajte pritom, aby ste ho nepreťažili podnetmi alebo nevystrašili ostrými zvukmi. Aké hračky sú vhodné pre bábätko a primerané jeho veku?

Stimulácia zraku, sluchu a hmatu bábätka

Deti po narodení nevnímajú ani farby ani tvary, preto je potrebné rozvíjať ich správne vnímanie farieb. Ako prvé farby, ktoré začínajú bábätká vnímať sú biela a čierna. Vidí ich do veku približne 5 mesiacov a až potom začne rozoznávať aj iné farby a ich odtiene. Práve tieto dve kontrastné farby sú použité v prvých čiernobielych hračkách pre bábätká. Striedaním bielych a čiernych geometrických vzorov sa stimuluje vývoj mozgu. Vďaka kontrastnému čiernobielemu vzoru rozvíjame zrak dieťatka.

Aby sme stimulovali aj sluch bábätka, do rôznych častí hračky sú umiestnené šuštiace fólie. Tieto jemné zvuky povzbudzujú bábätko, aby sa ďalej hralo a vďaka tomu si rozvíja svoj sluch. Preto zajačica má šuštiace fólie umiestnené v sukničke a v uškách, jednorožec v chvoste.

V tomto veku je dôležitý aj hmat. Preto sú na hračkách rôzne textúry, rôzne typy látok, vďaka ktorým si bábätko môže rozvíjať vnímanie hmatom.

Hryzátka pomáhajú pri prvých zúbkoch

Pri prerezávaní prvých zúbkov pomáhajú deťom hryzátka. Milé silikónové hryzátko s mojkáčikom žirafa a zajačik pomáhajú deťom posilňovať ďasná, ako aj s prerezávaním prvých zúbkov. Vo vnútri hračky je bezpečne zašitá píšťalka, čo povzbudzuje deti na stláčanie hračky a používanie dlane. Stimuluje sa im sluch a precvičujú si rúčky.

Prvé knihy pre bábätká z textilu

Mäkučká textilná knižka je plná prekvapení a podnetov. Početné interaktívne prvky ako nerozbitné zrkadielko, šušťanie stránok, farebné šnúrky poskytnú deťom zábavu a povzbudia jeho rozvoj a záujem o svet okolo seba. Obsahuje 10 stránok a vďaka interaktívnym prvkom, textúram a kontrastným farbám si dieťa stimuluje hmat, sluch a zrak. Veľkosť knižky je upravená tak, aby ju vaše dieťatko mohlo ľahko uchopiť.

Mäkké textilné loptičky

Loptička má šnúrku, ktorá ju umožňuje pripevniť na autosedačku, postieľku alebo kočík. Vo vnútri má hrkálku, ktorej jemný zvuk priťahuje pozornosť tých najmenších. Lopta ich motivuje hrať, triasť ňou, hádzať a kotúľať. Mäkkosť lopty pomáha bábätkám naučiť sa chytať a presúvať predmety z jednej ruky do druhej.

Textilné bábiky pre deti od narodenia (0 mesiacov)

A ako bonus pre bábätká sú tri malé parádnice, ktoré majú svoj štýl, moderné oblečenie, dokonalý účes s mašľou a preparádne štucne. Sú mäkučké, hebučké, jemné, príjemné na dotyk a vďaka svojej veľkosti (cca 30 cm) sú vhodné už od narodenia. Tešia sa na svoju novú kamarátku či kamaráta.

 

Bonusový tip

Veríme, že odporúčané hračky prispejú k napredovaniu vášho bábätka. Ani sa nenazdáte, a z novorodenca máte živé a zvedavé dieťatko. A čo ďalej? Máme ešte jeden bonusový tip pre trochu väčšie deti od 18 mesiacov. Odporúčame vám krásnu látkovú knihu Let balónom, ktorá získala v Poľsku cenu Hračka roka 2021. Je to kniha, kde na šiestich stranách detičky umiestňujú zvieratká, ktoré poletia balónom. Je to chobotnica alebo kravička? Zajac, alebo zajačica? Aj v tejto knižke nájdu šušťavé stránky a blyšťavé zrkadielko. Kniha podporuje sústredenie, zmysly dieťaťa, logické myslenie a rozvíja jemnú motoriku.

Mom's Care Textilná kniha Let balónom

Bezpečnosť a zdravotná nezávadnosť

Bezpečnosť hračiek ako aj nezávadnosť použitých materiálov je pri tých, ktoré sú určené pre našich najmenších, bezpodmienečná. Vybrané odporúčané hračky značky Mom's Care sú poľské výrobky, ocenené pri rôznych príležitostiach, v súlade s EN-71 a vyrobené z materiálov ocenených certifikátom "Šetrný k ľuďom" a "Bezpečný pre deti". Keďže hračky sú vyrábané priamo v Poľsku, výrobca dbá, aby kvalita výroby bola v každej fáze najvyššia. Každý výrobok má certifikát CE.

Autor: Rozumné hračky.sk