TIP: spoločenská hra pre najmenších, ktorou vieme podporiť rozvíjanie reči u detí

Ako rozvíjať reč dieťaťa? Aké hry na rozvoj reči a slovnej zásoby? Dnes tu máme tip na hračku - hru, ktorá môže poslúžiť ako pomôcka na rozvoj reči. Spoločenskú hru, ktorá deti baví a ani vy sa sa stopercentne nebudete nudiť pri spoločnej hre.

Hmataj a nájdi je bestseller spoločenská hra pre deti od 2 do 6 rokov od francúzskej firmy Vilac. V hre ide zjednodušene o hľadanie predmetov podľa hmatu. Hráč si vyberie náhodne jednu obrázkovú kartičku. V nepriehľadnom vrecúšku sa skrýva niekoľko drevených predmetov. Hráč sa iba podľa hmatu snaží nájsť správny predmet v zhode s obrázkom. Keď sa obrázok a predmet zhoduje, kartu si necháva. Ak sa nezhoduje, kartu odovzdáva.

Drevená hra Hmataj a nájdi pre deti 2+

Ako využiť túto obľúbenú spoločenskú hru na rozvíjanie reči u detí?

Odborný pohľad na hru a tipy, ako vďaka nej vieme podporiť rozvíjanie reči u detí na svojej stránke logopedkajednoducho.sk priniesla logopédka pani Mgr. Viera Smatanová.


Túto populárnu spoločenskú hru pre deti u nás v e-shope nájdete medzi spoločenskými hrami hneď v 3 verziách. Klasickú Hmataj a nájdi a tematickú tiež už dlhšie známu verziu Hmataj a nájdi Farma:

 

A tento rok francúzsky výrobca Vilac vďaka úspešnosti predošlých dvoch hier predstavil novinku z čarovného severského prostredia Hmataj a nájdi Iceland.

Spoločenská hra pre deti Hmataj a nájdi Iceland

Spoločenská hra Hmataj a nájdi Iceland je tiež určená pre deti od 2 rokov a pravidlá ostávajú nezmenené.